Avsnitt 4: Om “corporate power”

Efter ett lite längre uppehåll än vanligt är vi tillbaka, bättre än någonsin. I avsnitt 4 pratar vi om “corporate power”. Vilken makt har de stora IT-jättarna på nätet och hur förhåller vi oss till dem? Vad krävs för att vi ska överge Facebook och hur medvetna är vi om hur Googles tjänster fungerar? Medias granskning av nätmakten ökar, men spelar det någon roll? Det och hundra andra stickspår i veckans avsnitt.

Som vanligt hittar du oss på iTunes och på Soundcloud:

Don't call it a comeback

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Avsnitt 4: Om “corporate power”

 1. Enfdbarslyna says:

  Okey vi kör en ni taktik. lämnar en kommentar innan man har lyssnat, känns lite vågat, som att försöka pissa i motvind. Men varför inte det ska vara lite sport. Samt att jag vill förgylla liten stund av morgonens övertid med lite gött tjöt.

  Vad som krävs för att vi ska överge Facebook? En tjänst som utmanar och på något sätt trumfar. För jag tror inte (det här är min egna åsikt) att just Facebook är ett företag/brand som vi är så lojala i mot. Samma med Google, deras överlägsenhet beror inte på att lojalitet utan att de är de enda som uppfyller ett behov, ett behov som de har skapat hos oss. Fast kanske de inte är det enda, men det är de enda jag känner till. Sen om det är så att det finns konkurrenter som försvinner i buzzet, eller om de blir uppköpta det kan jag inte svara på.

  Men det är mycket få varumärken som får vår (konsumenternas) lojalitet. Som Micco Grönholm alias The Brand-Man (http://micco.se/2011/11/en-forelasning-om-varumarke-och-sociala-medier/) här förklara för oss på ett mycket bra sett.
  Jag ser (här kanske jag är jävligt naiv) Facebook som ett fenomen, med det menar jag inte att det inte är ett brand eller företag. Men för mig är det ett fenomen. Sen för hur länge det är här och stanna kan jag omöjligt avgöra, men jag hoppas någonstans att vi inte är så fast som “vissa” av oss är nu i Facebook träsket, utan att det finns något nytt gungfly att fastna i inom ett par år. Jag tänker inte säga att Facebook är en fluga så som någon mycket vid det här laget utskrattad person yttrade sig om internet. Så från min sida finns mig veterligen ingen särskilt stor lojalitet mot Facebook, jag hade nästan gärna sett en härligt nytänkande konkurrent!

  Google, jag har inte en aning hur det fungerar, men efter att följt er i kölvattnet så förstår jag så pass mycket att jag vet att jag inte vet någonting.

  Men nu det jag ser fram i mot är alla härliga stickspår. Stort tack på förhand för vad jag tror är ett ypperligt program!

  tack och god natt!

 2. Enfdbarslyna says:

  Då har man lyssnat på sändningen och känner att jag inte var helt off i min pissa i motvind taktik. Sen var jag inte spot on heller.
  Vad lärde jag mig då? Jo tydligen finns Altavista kvar (http://www.altavista.com/ här är bevis för det) trodde jag vart utrotat sen länge, men kul att se en gammal vän från tiden då man surfade på 14.400 modem, spelade textbaserade online spel (MUD) och satt uppe hela nätterna och chatade på ICQ.

  > Sen måste jag fråga tror det är Julia som pratar om någon “”tumbleweed” som hänger på Google+, eller att det är Google+ som är Tumbleweeds, kan ni berätta för en Newbie vad det är för något/någon?
  Eller jag vet att det är en liten blåsande buske av ogräs som på något sett har disconectat från sin rot och blåst i väg.
  Så liknar Julia Google+/deras användare med några förvirrade ogräsbuskar som blåser igenom en öde spökstad. Eller helt enkelt att Google+ är om inte dött i alla fall döende?
  Annars får man väll bara tacka för ett underhållande program och hoppas att det snart är mellan dagarna så man kan lyssna på nästa. Som jag förstod det som handlade om att tycka till? eller tycka till om att tycka till?
  Om det är så vore det extra kul efter som jag nyligen tyckte till om att alla måste tycka till om folk som tyckt till
  http://dyslektiskairrfarder.wordpress.com/2011/10/18/jag-tanker-eller-jag-tycker/

  nä nu känns det hela bara mer virrigt, jag borde sova och verkar som hjärnan som ska hålla ordning på den röda tråden redan sover.

  Så god natt tack för ett underhållande program.

  Catch you on the flip side!

Comments are closed.