Avsnitt 6: Om SOPA och makthavare som inte förstår internet

Äntligen är årets första avsnitt från oss på Maktministeriet här. Vi börjar med en kort extrapodd med anledning av att det amerikanska lagförslaget SOPA (Stop Online Piracy Act) idag lagts på is, dock ej slopats. Vad får det för konsekvenser när de människor som har mest makt över hur internet fungerar också är de som vet minst om just det? Starka (och ofta väl insatta) lobbyorganisationer sätter press på politiker och andra makthavare vilket skapar en situation där de ekonomiska intressena får leda väg. Är vi på väg mot ett slutet och genomkommersialiserat internet?

Lyssna på vårt senaste avsnitt, som vanligt på iTunes eller på Soundcloud. Lyssna även på Jack Werner som i Alltid Nyheter i Sveriges Radio berättar om SOPA-förslaget.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Avsnitt 6: Om SOPA och makthavare som inte förstår internet

  1. Pingback: SOPA, PIPA och vad okunskapen gör med internet | Bisonblog

Comments are closed.