Avsnitt 10: Så farlig är du på Facebook

Idag rapporterade många svenska medier om den Facebook-undersökning som genomförts av en doktoranderna Leif Denti och Isak Barbopoulos vid Göteborgs universitet tillsammans med Ida Nilsson, kommunikationsstrateg på Valentin & Byhr. De har låtit studenter vid högskolan i Skövde enkätintervjua 1000 svenska Facebookanvändare i ålder 14-74 (inte Sundsvall som Fredrik säger i podden).

Men vad säger undersökningen egentligen? Och varför är frågorna så konstigt ställda? Det är inte första gången som den här typen av undersökning leder till braskande rubriker i stil med Dagens Nyheters “Facebook sprider olycka”. Handlar det om klassisk moralpanik eller är det något annat som gör att det ofta är plattformar eller kanaler som beskrivs som hot eller “beroenden” snarare än de människor som använder dem? I avsnitt 10 gör vi upp med undersökningshysterin och hur sociala medier beskrivs i traditionella medier. Dessutom gör Josefine en analys som ingen annan gjort förut! (inklusive analys-high-five)

Lyssna på oss, som vanligt på iTunes eller på Soundcloud:

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.