Avsnitt 26: Vad är anonymiteten värd?

Efter inspelningen av avsnitt 26.

I veckans avsnitt av Maktministeriet följer vi upp reaktionerna efter näthatsdebatten och konstaterar att vi den här gången var först ut på banan med att prata om digitalt civilkurage och vårt ansvar att reagera istället för att sucka och gå vidare. Huvuddiskussionen i avsnittet kretsar kring anonymitet på nätet. Josefine undrar vad den egentligen är värd? Är det en rättighet eller ett priviliegium? När slutar anonymitet att vara den enes frihet och blir den andres kränkta integritet? Vi förväntar oss inte att få vara totalt anonyma i alla situationer i samhället i övrigt, så varför ska det vara så på nätet?

Det blir även diskussioner kring yttrandefrihet och den förvirring som tycks råda kring att yttrandefrihet inte är samma sak som att få hata och hota fritt mot vem som helst.

Lyssna på oss på iTunes eller Soundcloud. Vi finns som vanligt på Twitter och Facebook.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.