Avsnitt 27: Webbens kyrkogårdar

Maktministeriet spelar inI vårt bästa avsnitt hittills hinner vi med många ämnen. Vi tar upp vad som händer med alla de sociala sajter vi sett avfolkas och dö ut. Vad är det som gör att vi stannar kvar och vad krävs för att vi helt plötsligt ska gå vidare och hänga med våra vänner någon annanstans? Josefine utgår bland annat från den här artikeln i Wired om en studie som fokuserat på nätverket Friendsters uppgång och fall.

  • Det ryska programmet Yesterday Live gjort en satirfilm som fått stor spridning på youtube bland annat. Men vilka intressen låg bakom filmen egentligen
  • I veckan fyllde Flashback 30 år och vi diskuterar fenomenet på flera nivåer. 
  • Att stjäla skämt är inte lika lätt när folk har tillgång till nätet och kan hitta ursprungskällan. Det vet Melodifestivalarrangörerna som snodde ett skämt rakt av Neil Patrick Harris. 
  • Hur kommer det gå för videotjänsten Vine? Blir det en dagslända som många andra eller blir uppköpet av Twitter det som på riktigt sätter videotwittrande på kartan? (Här är det Vine-klipp vi gjorde in under inspelningen)
  • Slutligen tar Julia upp en debatt som uppstått på Youtube i veckan där en dokumentär om brittiska youtube-stjärnor fått kritik för bristande genusperspektiv.

Lyssna på oss på iTunes eller Soundcloud. Vi finns som vanligt på Twitter och Facebook.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Avsnitt 27: Webbens kyrkogårdar

  1. Pingback: Maktministeriet pratar nätdöd | Bisonblog

  2. Pingback: Girls on Youtube | Julia Skott - pangbrud och skjutjärnsjournalist.

  3. Josefine says:

    En liten rättelse angående onlinespelet The Realm, som jag nämner i avsnittet: Fredrik frågar om det var textbaserat och jag svarar av oklar anledning att det var det – vilket inte stämmer. Det var “point-and-click” (fast det hade förstås chattfunktion, olika chattrum osv). 1996 kom det. Sierra, förstås. Aah the memories…

Comments are closed.