Avsnitt 34: PRISM och sexism i spelvärlden

MaktministerietVeckans snackis är avslöjandena om hur flera stora amerikanska it-bolag (till exempel Facebook. Google, Apple och Microsoft) samarbetar med amerikanska myndigheter genom att ge direkttillgång till användardata helt utan en rättslig process eller formell begäran. Edward Snowden är whistle-blowern och den före detta NSA-anställde som fått hela världens blickar på sig i ett avslöande signerat Washington post och The Guardian. Programmet/upplägget med datadelning har kommit att kallas PRISM och i veckans avsnitt berättar vi vad som hänt hittills och pratar också om betydelsen av den ensamma läckan i berättelsen om de stora avslöjandena.

Efter att ha skrivit en tweet som stillsamt konstaterade att inte ett enda spel som lanserades till den nya spelkonsollen Xbox One innehöll en kvinnlig huvudkaraktär startade en hatstorm mot Anita Sarkeesian. Hon är mediekritiker och driver bland annat Feminist Frequency, en webb-video-serie med fokus på hur kvinnor gestaltas i popkultur. Vi diskuterar spelvärldens villkor och hur det kommer sig att logiska och sakliga argument i det här sammanhanget bemöts med avgrundsdjupa och totalt irrelevanta hatattacker. Här är ett exempel på ett avsnitt från Feminist Frequenzy.

Lyssna på oss på iTunes eller Soundcloud. Vi finns som vanligt på Twitter och Facebook. Tagga dina tweets med @maktministeriet eller #maktministeriet och berätta vad du tycker om avsnittet.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Avsnitt 34: PRISM och sexism i spelvärlden

  1. Pingback: Avsnitt 37 – Almedalen, Googles makt och vad som händer med sylten |

Comments are closed.