Avsnitt 37 – Almedalen, Googles makt och vad som händer med sylten

Google har en stor syltburk och det medför också att de har mycket sylt. Det är en av många slutsatser efter vårt sista specialavsnitt från Almedalsveckan i Visby. Vad syltmetaforen innebär får du veta om du lyssnar på programmet där vi intervjuar Nicklas Lundblad, en av de mest seniora Google-svenskarna på global nivå som nu är tillbaka i Sverige efter flera år bakom sig på sökjättens huvudkontor i Mountain View.

Nicklas Lundblad på besök hos Maktministeriets Almedalen-studio.

Nicklas Lundblad besöker vår  Almedalen-studio.

Vi diskuterar den senaste tidens nyhetsrapportering kring PRISM (lyssna på vårt avsnitt om PRISM här) samt vilka långsiktiga konsekvenser ett mer slutet och övervakat internet kan få. Samtidigt ger Nicklas Lundblad sin bild av hur en global it-jätte som Google närmar sig politiska frågor i olika länder och vilket ansvar som kan tillskrivas myndigheter respektive teknikleverantörer.

Lyssna på oss på iTunes eller Soundcloud. Vi finns som vanligt på Twitter och Facebook. Tagga dina tweets med @maktministeriet eller #maktministeriet och berätta vad du tycker om avsnittet.

This entry was posted in Almedalen and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.