Avsnitt 40: Makt och kön på nätet

Maktministeriet

Josefine, Fredrik och Julia.

Vi pratar om könat och könskodat beteende på nätet, och hur olika saker värderas olika. Vilken värdering ligger i ordet bloggerska till exempel? Och varför värderas ofta mäns nätaktiviteter högre än kvinnors? Vi pratar om föreställningar och myter kring manligt och kvinnligt, vad vi själva upplever men också vad forskningen säger.

Samtidigt gör vi två samtidsspaningar om olika Twitter-strategier för någon slags digital aktivism. Är det klokt att protestera genom tysthet i sociala medier eftersom knappt någon märker att du gör det? Cissi Wallin har hoppat av Twitter för att hon är trött på debattklimatet där, men vem skapar egentligen ditt Twitter-flöde om inte du själv?

Josefine har gjort lite research inför dagens avsnitt och här är några av de saker hon nämner i avsnittet:

Lyssna på oss på iTunes eller Soundcloud. Vi finns som vanligt på Twitter och Facebook. Tagga dina tweets med @maktministeriet eller #maktministeriet och berätta vad du tycker om avsnittet.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Avsnitt 40: Makt och kön på nätet

  1. Michelle says:

    Jag e4r ingen cool hipster, rekmalare, eventare eller annan typ av he4ftig hermelin. Mitt arbete e4r inget som ger makt, jag skriver inte om ne5got makt rellaterat och har inte pe5 ne5got som helst nytta egentligen av ert program!Det vill se4ga ff6rutom att jag gf6r det ff6r jag gillar det, e4r nyfiken pe5 det pe5 det personilga planet. jag ser och reflekterar till allt som en ensam individ!Vilket underbart pogram nu det he4r senaste, gillar det av flera anledningar! Utom alla de sje4lvklara som jag gillar det ni pratar om och hur ni resonerar och kompletterar varandra. Se5 gillade jag det ff6r det fick mig att ff6rste5 att jag har vuxit som me4nniska.Mitt gamla jag som inte e4r se5 gamlat hade ff6r ne5gra e5r sedan om jag hf6rt det he4r programet, sme5 hatat er av avundsjuka samt att tyckt att ni var ne5gra dje4vla fisff6rne4mda undercover /omedvetna spre5kpoliser.Ff6r det he4r med spre5k och stavning ff6r att inte tala om det ff6r mig helt off6rste5rliga som ni tog upp ne5gra ff6r mig halvt fre4mande ord. Slutet pe5 ordet perfekt det ke4nde jag igen men det de4r innan, ne4 det hittas inte i min vokabule4r.Det he4r med spre5k har alltid varit en akilleshe4l ff6r mig, en som skapade ett kraftigt utanff6rskao. sen jag bf6rjade skolan har spre5ket varit lite av df6rrvakten till vip rummet och den dryga dje4vulen ve4grar oftast att sle4ppa in mig, oftast verkar det som han inte e4ns ser mig. Jag har enligt min egna sje4lvf6mkande utsaga haft stora problem med allt det spre5krelaterade under min uppve4xt. Se5 ne4r ne5gon har re4ttat, korigerat det jag skrivit eller haft e5sikter om att man me5ste skriva stava pe5 ett vist sett se5 har jag sett rf6tt i be4sta fall och gott be4rse4rk i de se4mre fallen. Jag har hatat intensivt och varit rysligt avundsjuk.Vart ville jag komma nu? jo just det jag blev stolt f6ver mig sje4lv i dag. Jag reagerade inte pe5 det se4ttet. Jag reagerade med lenden (trotts att jag diskade) och sme5 skratt och mycket tankeverksamhet uppe i huvud knoppen.Jag tycker verkligen att spre5ket ff6r det var ve4ll det som var e4mnet, var ett mycket bra e4mne i samband med makt pe5 ne4tet. Mycket av det ni sa var i min meningen tankve4rt och me5nga ge5nger spotton!Jag kommer dock aldrig att bli den som skriver pe5 ett korekt sett, det har jag axepterat, det e4r nog till och med se5 att det skulle ge5 mot den personligheten som jag har utvecklat. Sen se5 skriver inte jag heller ff6r den stora me4ktiga massan, inte heller specifikt inriktat pe5 ett nf6rdigt omre5de. JAG skriver ff6r min egna skull och ff6r jag me5r bra av det. Sen se5 hoppas man ve4ll alltid att det finns ne5gon lika kne4pp som en sje4lv som kan relatera till det eller ne5gon som e4r yngre e4n jag som le4ra av mina mistag.Ne4 nu har precis som vanligt inte bara tappat en tre5den utan det verkar som jag ff6rlagt hela sykorgen, typiskt.sak samma ser med ff6rve4ntan fram mot avsnitt 4. Over and out!

Comments are closed.