Avsnitt 41: Karriär och sociala medier

Inspelning pågår: (Foto: Anna-Karin Carnebro)

Inspelning pågår: (Foto: Anna-Karin Carnebro)

Sommaren är snart över och många människor återvänder till sina arbetsplatser. I veckans avsnitt pratar vi om hur karriären påverkas av sociala medier. Hur viktigt är det att ha en närvaro i sociala medier till exempel och kan en göra felsteg som påverkar ens möjlighet att få jobb? Vi diskuterar även #Hijabuppropet, en kampanj till stöd för kvinnor som bär slöja.

Lyssna på oss på iTunes eller Soundcloud. Vi finns som vanligt på Twitter och Facebook. Tagga dina tweets med @maktministeriet eller #maktministeriet och berätta gärna om dina egna erfarenheter av att använda sociala medier som karriärverktyg, eller om du råkat ut för en särskild händelse i samband med jobbet som påverkats av nätet.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Avsnitt 41: Karriär och sociala medier

 1. Pingback: Gomorron och Maktministeriet | Julia Skott - pangbrud och skjutjärnsjournalist.

 2. Jag fick mitt nuvarande jobb, delvis tack vare bloggen.

  Jag var en av två slutkandidater kvar som konkurrerade om tjänsten som webbredaktör och mina blivande kollegor letade efter kunskaper och färdigheter som skiljde oss två åt. En av frågorna var om jag var en bra fotograf?

  Eftersom jag endast hade väldigt elementära kunskaper om fotografering kände jag mig lite trängd med drog då upp mitt triumfkort – bloggen!

  Jag hade, bara någon månad tidigare, tagit en väldigt snygg, konstnärlig bild och publicerat den på bloggen. Och jag fick låna en dator och visade då upp både bilden och bloggen i övrigt. Jag är ganska säker på att det spelade en viss roll för att jag fick jobbet. (Det var trots allt 6½ år sedan).

  Blogginlägget som hjälpte mig få ett jobb:
  http://lakonism.blogspot.se/2007/01/det-r-vackert-att-bilpendla-ibland.html

  Så man måste inte nätverka på nätet för att kunna dra nytta av sociala medier i jakten på exempelvis ett jobb! 🙂

Comments are closed.