Avsnitt 47: Nätets slutna rum – elitism eller nödvändighet? + bonusmaterial

Slutna maillistor, diskussionsforum och grupper har funnits länge i sociala medier. Och människans behov av att skapa allianser och grupperingar tycks inte ha minskat genom åren. Men vad innebär det när makthavare och umgås bakom kulisserna, långt från offentlighetens ljus. Och vilka slutna rum måste få finnas?

Vi pratar också om Twitters aktuella börsnotering och Julia har även ett problem med Facebook . Vi analyserar framtiden för de båda företagen och dess livskraftighet i ljuset av hur mycket information vi matar in i respektive tjänst.

Som bonusmaterial får du höra Fredrik berätta om hur den löst sammansatta gruppen “Bubblan” bildades via mikrobloggen Jaiku under 2007. I avsnittet förekommer vissa ljudproblem, men förhoppningsvis stör det inte alltför mycket.

Lyssna på oss på iTunes eller Soundcloud. Vi finns som vanligt på Twitter och Facebook. Tagga dina tweets med @maktministeriet eller #maktministeriet och berätta gärna vad du tycker om avsnittet.

This entry was posted in Avsnitt and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Avsnitt 47: Nätets slutna rum – elitism eller nödvändighet? + bonusmaterial

  1. Amaney says:

    Betre4ffande journalister som skevrir ledigt i sociala medier e4r det ockse5 ett tecken pe5 att publiken ockse5 har makt. Jag vet flera redaktioner som sliter med att skriva eller le5ta vardagliga ff6r att ge5 hem hos publiken. Jag kan te4nka mig att det finns en hel del policy-dokument de4r det ste5r inskrivet att journalisterna ska skriva ne5n och dom och smilies i sociala medier eftersom det e4r se5 spre5ket ser ut de4r. Att kunna tala med bf6nder pe5 bf6nders vis innebe4r ockse5 makt. Den ke4nslan.

Comments are closed.