Avsnitt 48: Sociala etikettsbrott

Vi pratar om de sociala etikettsbrott och koder som dykt upp i spåren av de sociala mediernas framfart, och kanske framförallt den mobila utvecklingen. Blir du irriterad när någon tar upp mobilen under ett samtal för att kolla Facebook? Eller när någon tar ett samtal under en middag? När är det okej och inte okej att försvinna in i skärmen?

Vi pratar också om digital stress (om den ens går att särskilja från vanlig stress) och hur alla notifieringar från sociala tjänster hela tiden pockar på vår uppmärksamhet. Det handlar om att ta kontroll över hur och när vi vill bli kontaktade och kommunicera, men vem bär ansvaret? Och är det bara en övergångsperiod i mänsklighetens historia?

Lyssna på oss på iTunes eller Soundcloud. Vi finns som vanligt på Twitter och Facebook. Tagga dina tweets med @maktministeriet eller #maktministeriet och berätta gärna vad du tycker om avsnittet.

This entry was posted in Avsnitt and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.