Podcasts med True Crime

Mord, kidnappningar, olyckor, skumma affärer och andra brott är sådant som svenskarna helst lyssnar på när de utför sina vardagsbestyr med en podcast i öronen. Låter det skrämmande eller sitter du kanske och nickar instämmande just nu? True Crime-poddarna har tagit Sverige med storm och allt tyder på att de är här för att stanna. Med spännande detaljer om kriminalfall man aldrig tidigare hört talas om eller omtalade brott som man nu får chansen att gräva ner sig i är dessa poddar perfekta för all typ av lyssning. Vill du ha tips på några av de hetaste podcastarna just nu så fortsätt läs!

Mord mot mord

Vännerna Karin Londré och Anna Sandell turas varje vecka om att berätta för varandra om spännande kriminalfall som ligger lite längre bakåt i tiden. Podden är till skillnad från dokumentärpoddar både lättsam och personlig. Under åren som den varit igång har de trogna lyssnarna fått lära känna kvinnorna på djupet och fått hänga med i deras med- och motgångar i livet.

Rättegångspodden

I den här podcasten spelar ljudinspelningar från rättegångspoddarna upp och blandas med mer information om fallet i fråga. En spännande podd där man verkligen kommer in på djupet och får en annan bild av många brottsfall än de vanliga nyhetsreportagen.

Svenska mordhistorier

Varje avsnitt handlar om ett nytt svenskt mordfall. Vissa avsnitt tar upp stora, välkända kriminalfall och vissa väljer ut de lite mer okända. Gemensamt har de att varje historia är en riktig nagelbitare och det vävs ofta in intervjuer med de inblandade för att få en riktigt djup bild av vad som hänt. Berättarrösten står Sebastian Krantz för och hans inlevelsefulla stämma gör att man inte kan sluta lyssna innan historien är helt avklarad.

Seriemördarpodden

Dan Hörning som även gjort podcastarna ”Massmördarpodden” och ”Palmemordet” spelar in och är berättarrösten i den populära Seriemördarpodden. Vad den handlar om är förmodligen inte särskilt svårt att lista ut. Här berättas spännande historier och intressanta sammanfattningar om världens värsta seriemördare. De nervkittlande historierna berättas på ett ingående sätt som ändå är enkelt att ta till sig. Varje avsnitt tar upp en ny seriemördare.