Spännande podcasts från verkliga livet

Dokumentära podcasts är så mycket mer än bara True Crime även om det ofta är det som dominerar topplistorna. Det finns många bra dokumentära podcasts där det går att lära sig mycket nytt utan att det behöver innefatta brottsfall och kriminalitet.

Bildande lektioner om historia

En av de mest uppskattade dokumentärpoddarna är Historiepodden. Den slår alla högstadiets tråkiga historielektioner och ger istället historiska händelser nytt liv när de berättas på ett intressant sätt. Varje avsnitt innehåller en ny händelse under väldigt spridda årtal. Tack vare det lätta språket och snabba tempot är det enkelt att hänga med och snabbt bli engagerad även om förkunskap helt saknas.

Grusade planer och missförstådda genier

I den spännande podcasten Uppgång och fall berättas hissnande historier om planer som inte gick i lås och drömmar som grusats totalt. Med berättelser om bland annat Elisabeth Holmes, American Apparell och Falcon Funds är temat för den här podcasten företag som helt enkelt gått under på grund av kriminalitet eller bara för mycket självförtroende. De flesta avsnitten är uppdelade i flera delar. Det gör att även om det är lätt att vilja sträcklyssna hela podden går det också utmärkt att dela upp avsnitten och lyssna på en liten del i taget. Med många intervjuer och gott om detaljer är det nästan omöjligt att inte bli fast i dessa spännande livsöden.

Avsnitten i den här podcasten kan vara både spännande och skrämmande då det många gånger handlar om goda intentioner som inte går hela vägen fram. Andra gånger är det affärsmän och kvinnor som aktivt arbetat för att lura både nära och kära för att nå största möjliga framgång i livet.